Vermutech #9
Aquesta setmana he pogut desconnectar una mica per les muntanyes, cosa que sempre va bé per canviar d’aires i gaudir d’una mica més de fresca. No tinc moltes novetats a nivell tecnològic, a part d’alguns enllaços que trobaràs a l’apartat de recomanacions i el fet que he estrenat el Google Pixel 8a. De moment, estic molt content amb la relació qualitat-preu.
També m’he retrobat amb un llibre que no havia acabat i que ara he agafat amb més ganes: L’estrany miratge d’Enric Hercè. És de temàtica ciberpunk, i per a mi, l’autor català de referència en aquest estil, comparable a Snow Crash de Neal Stephenson.
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
Posting és un client per APIs que destaca perquè, a diferència d’Insomnia o Postman, es pot fer servir directament des de la terminal i està programat amb Python ❤️.
🤔 Curiositats
Granota o gripau? A aquesta web podràs posar a prova les teves habilitats per distingir-los. T’animo a compartir la teva puntuació al canal de Telegram.
📦 Recursos
Una sèrie d’articles sobre Git molt interessants, amb informació desconeguda i alguna novetat que segurament no coneixes.
🌟 El concepte
En aquesta newsletter, faig referència a un article interessant que tracta sobre les actualitzacions de programari, concretament argumenta que no haurien de ser tan freqüents. L’article es titula “Never update anything”.
Això em serveix per introduir el concepte del versionat del programari, del qual en parlaré més en la propera newsletter.
Les conclusions de l'article són les següents:
Actualitzacions Problemàtiques: Sovint, les actualitzacions introdueixen problemes, trencant funcionalitats i generant frustració.
Distinció D'ambigüitats: No es distingeix adequadament entre actualitzacions majors, menors i de seguretat, creant confusió.
Ritme Ràpid: Es critica el ritme accelerat del desenvolupament de programari, que sovint prioritza novetats per sobre de la fiabilitat.
Tecnologia Estable: Es recomana utilitzar tecnologia ben provada, actualitzant només quan sigui imprescindible.
💖 Feedback
Si t’ha agradat i em vols ajudar, fes arribar aquest contingut a qui creguis que li pot interessar, i entra al canal de Telegram per comentar la publicació.