Aquesta setmana ha coincidit el número 50 del Vermutech amb el meu aniversari. No era buscat, però ha fet gràcia. Ja quasi fa un any que vaig començar aquest projecte, amb el número #1, aquell dia sí que era buscat… però també coincidia amb la revetlla de Sant Joan.
Entrem a juny, i això vol dir que aviat sortirà el nou número de La Llera. Ja he lliurat el primer article sobre en Toni Subirana, i estic polint el segon, dedicat a en Josep Coll.
Pel que fa a la feina, estem a la recta final d’implantar un projecte amb una empresa molt coneguda a Catalunya del sector energètic. A més, estem acabant d’afegir un gestor de tasques al nostre ERP, aprofitant el sistema de context managers.
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
Nping: Sóc molt fan de les eines de consola, i aquesta n’és una de molt potent. És un ping amb esteroides: permet fer ping a múltiples hosts alhora i visualitzar els resultats amb gràfics i taules. Ideal per diagnòstics de xarxa ràpids i visuals.
🤔 Curiositats
Font Generator: T’has preguntat mai com ho fa la gent per escriure en diferents estils tipogràfics a llocs on, teòricament, només es pot fer servir una única font? Doncs és gràcies al 𝕌𝕟𝕚𝕔𝕠𝕕𝕖. Hi ha generadors que et transformen el text en variants visuals fetes amb caràcters 𝕌𝕟𝕚𝕔𝕠𝕕𝕖. Curiós i útil per destacar títols o textos a xarxes.
📦 Recursos
Està molt en boca de tothom buscar alternatives fora dels Estats Units, especialment en l’àmbit tecnològic. Aquest recurs és un inventari personal d’una persona que explica quines eines utilitza i quines alternatives ha adoptat per sortir de l’ecosistema EUA. Molt inspirador si estàs repensant les teves dependències digitals.
🌟 El concepte
Avui, com que és un número especial, no explico un concepte concret, sinó que t’explico com m’organitzo per crear aquesta newsletter i les eines que faig servir.
📚 Fonts d’informació
Utilitzo múltiples fonts RSS: canals de Telegram com Hackernews, FrontEnd Development, Github repos, Linuxgram, PostgreSQL, Library, The Devs, PostgreSQL DBA, etc. També segueixo X (Twitter), Mastodon i altres feeds.
🗂️ Classificació amb Telegram
El cor de l’organització és un grup de Telegram on només hi sóc jo, estructurat per subcanals:
Merdes vàries: resum de la setmana i idees esbojarrades.
Difusió: missatges que poden ser reutilitzats per difondre continguts antics.
Recursos, Programari, Curiositats, Concepte: un canal per a cada secció de la newsletter.
Per classificar: enllaços pendents de decidir on van.
Enllaços a publicacions: textos llestos per compartir a xarxes amb el número corresponent.
Telegram em permet reenviar fàcilment continguts des de qualsevol font al canal corresponent. Quan selecciono un contingut per posar-lo a la newsletter, el marco amb una reacció ✅ per saber que ja l’he fet servir.
✍️ Escriptura
Escric la newsletter amb Substack. Tinc un ChatGPT entrenat amb tots els meus textos anteriors i una guia d’estil pròpia, així que em fa de corrector d’ortografia i coherència. És com tenir un editor digital personal 😉
💖 Feedback
Si t’ha agradat i em vols ajudar, fes arribar aquest contingut a qui creguis que li pot interessar, i entra al canal de Telegram per comentar la publicació.
Molt interessant l’article de les alternatives als EUA. Ja per defecte ho intento evitar, però no és senzill :/
Per molts vermuts!