Vermutech #14
Continuo llegint el llibre The CTO Toolbox, i la veritat és que m’està agradant molt. Capítols curts, conceptes clars i sense palla innecessària. Algunes de les bones pràctiques que s’expliquen al llibre ja les estàvem aplicant a GISCE-TI sense saber-ho, simplement seguint el sentit comú. Però també hi ha conceptes que no coneixia i que segur que ens seran útils per anar millorant.
Aquesta setmana vam fer el primer meetup de Python Girona després de les vacances i estem molt contents amb el resultat, va tenir molt bona acollida, la ponent es va explicar amb molta claredat i després vam tenir una sessió de networking + sopar on vam continuar parlant de temes interessants.
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
OpenPanel és una eina per fer analítiques que permet ser allotjada en un servidor propi, sense cookies i és software lliure. Una opció ideal per tenir el control total de les teves dades.
🤔 Curiositats
He trobat un article que explora tot el que ha descobert sobre els skins corruptes de WinAmp. Si ets molt jove, potser ni saps què és això 🤣, però el que realment em fa explotar el cap és com algú troba aquestes coses.
📦 Recursos
Phrack #71 és l’últim número d’aquest ezine. Si no el coneixes només et diré que el primer número es va publicar el 1985! No és que aquest últim tingui més rellevància que els altres, però és una llegenda dins del món de la seguretat i el hacking.
🌟 El concepte
La setmana passada vam parlar del Test-Driven Development (TDD), que ens ajuda a escriure el codi pensant primer en les proves. Un dels avantatges de fer TDD és que ens assegura una bona cobertura de codi.
La cobertura de codi ens mostra quina part del nostre programa s'executa durant les proves. Això és important perquè ens ajuda a veure quines parts estan ben testejades i quines no. Una bona cobertura ens dona més seguretat a l’hora de fer canvis, ja que sabem que les proves cobreixen la major part del codi.
Tot i que tenir un 100% de cobertura és ideal, no sempre vol dir que tot està perfectament provat. La qualitat de les proves i els casos que s'hi reflecteixen són clau.
Un bon exemple d’on és útil una cobertura de codi completa és quan canviem de versió del llenguatge de programació. Ens assegurem que el codi funciona correctament amb la nova versió.
A GISCE-TI fem servir coverage.py, integrat en el nostre framework de proves. Aquesta eina permet activar o desactivar la cobertura quan vulguem. Fins i tot la podries tenir activada al servidor durant un període de temps i detectar quines parts del codi no s’utilitzen mai, ajudant-te a identificar codi obsolet que potser es pot eliminar.
💖 Feedback
Si t’ha agradat i em vols ajudar, fes arribar aquest contingut a qui creguis que li pot interessar, i entra al canal de Telegram per comentar la publicació.