Vermutech #13
Finalment he pogut lligar tot el viatge a Vigo per les PyConES, que fem cada any amb tota l’empresa. L’any passat vam anar a Tenerife, però trobo que el tema de vols, agències i tot el que envolta aquest món està trencat. No cal dir res de RENFE, que tothom ja coneix, però que siguin incapaços d’enviar un pressupost d’un viatge en menys de dos dies és un clar reflex de com funcionen. Però ja ho tenim tot a punt!
També, relacionat amb Python, hem tornat a engegar els MeetUps de Python Girona. Aquest pròxim dijous 19 de setembre, tornem a la càrrega amb Machine Learning!
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
Srcbook: Si desenvolupes amb Python segur que coneixes els notebooks. Doncs això és el mateix però per a Javascript/Typescript (i amb integració de ChatGPT).
🤔 Curiositats
Dibuixos increïbles fets només amb llapis. Realment sembla impossible que només s’hagi utilitzat un llapis i una goma per fer-los 🤩.
📦 Recursos
Un article on Noah Kagan exposa 10 coses que ha après treballant amb en Mark Zuckerberg. El resum seria: velocitat, impacte, feedback constant i confiança.
🌟 El concepte
Si la setmana passada parlàvem de refactoring, avui introduïm una tècnica que sovint va de la mà: el Test-Driven Development (TDD). El TDD és una metodologia que proposa escriure primer les proves abans que el codi. La idea és senzilla però poderosa: definir el comportament esperat i, després, implementar el codi que faci passar aquestes proves.
El procés habitual es pot resumir en tres passos:
Escriu una prova: Primer de tot, defineixes una prova que fallarà, ja que encara no has implementat la funcionalitat.
Fes que passi: Implementa el mínim codi necessari per fer que aquesta prova passi.
Refactoritza: Ara que tens el codi en funcionament, pots refactoritzar-lo per fer-lo més net i eficient sense trencar-ne la funcionalitat.
Per mi, el TDD ajuda a:
Fer el mínim codi necessari per complir la funcionalitat.
Aconseguir una bona cobertura de codi (en parlaré a la següent newsletter 😜).
Dormir tranquil a les nits.
En l’article de l’Uncle Bob es parla de tots els cicles del TDD, i en aquest altre d’en James Shores es parla en concret del Red/Green/Refactor.
Una bona manera de posar en pràctia el TDD és amb el adventofcode, cada any hi participo per pràcticar el TDD amb problemes diferents als que em puc trobar quan programo a la feina.
Les eines que utilitzo per fer TDD són vitest en el cas de Typescript i Mamba en el cas de Python.
💖 Feedback
Si t’ha agradat i em vols ajudar, fes arribar aquest contingut a qui creguis que li pot interessar, i entra al canal de Telegram per comentar la publicació.