Vermutech #3
Aquesta setmana, mentre treballava en diverses tasques, he descobert una incompatibilitat entre Python i JavaScript. Estic integrant el nostre sistema ERP amb un sistema extern a través de Webhooks, i aquests validen el contingut mitjançant una signatura i un segell de temps.
Per aclarir-ho:
L’'Unix timestamp de JavaScript es mesura en mil·lisegons, mentre que en Python es mesura en segons.
Per garantir que la conversió del JSON sigui compatible amb el que farà JavaScript, es pot fer de la següent manera:
json.dumps(data, separators=(',', ':'), sort_keys=True)
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
Pikimov: És una alternativa gratuïta i web a Adobe After Effects. No faig ús d'aquestes eines, però m'encanta que existeixin alternatives de qualitat i que estiguin desenvolupades amb tecnologies web.
🤔 Curiositats
Una anècdota interessant és la història de la creació del sistema de control de versions Git.
📦 Recursos
Aquest cap de setmana, t'he de parlar de l'Eduardo Ferro i el seu blog sobre metodologies Agile i desenvolupament de software. És tot un referent per a mi.
Hi ha una tècnica basada en ajornar les decisions tant com sigui possible, que quan tens poca experiència no entens però amb el temps cada vegada m’agrada més. Aquí trobaràs l’article complet.
🌟 El concepte
Vull compartir amb tu el concepte de “Software lliure” i la seva importància per a mi:
Gràcies a ell, he après molt i he conegut persones fascinants.
Tot el que utilitzem a la nostra empresa és software lliure i també el que fem nosaltres.
A més, dos articles d'interès:
Suïssa promou una llei federal fent obligatori l'ús de programari de codi obert dins dels òrgans del sector públic suís.
Sobre la confusió de com s'organitza i es gestiona el software lliure, recordo una frase de Paul Ramsey: "Com a creador de software lliure, no dec res als meus usuaris, i els usuaris del meu software no em deuen res a mi". L'article aclareix que el software lliure no ha de ser necessàriament ni una comunitat ni una democràcia.