Última setmana de vacances, i toca posar-se en mode “tornada al cole”. És inevitable que, a mesura que s’acosta la data de tornar, vas reconnectant amb tot el que tenies en marxa, tot i que sempre he estat connectat llegint correus electrònics i estant una mica al cas de les converses. La veritat és que queda molt enrere aquell moment en què marxava preocupat; ara sé que tot l’equip que hi ha darrere de GISCE-TI s’encarregarà de tot sense problemes 💪.
Començo amb algunes recomanacions,
💾 Programari
Al número #9 ja vaig parlar d’una eina per a les persones que, com jo, els agrada la terminal ❤️. Avui, una altra eina per fer diagnosi de xarxa anomenada Trippy, que combina el ping amb el traceroute, però d’una forma molt visual.
🤔 Curiositats
En aquest número vull compartir un article que vaig llegir i em va deixar al·lucinat per la inventiva que arriba a tenir la gent per utilitzar una cosa per a fer-ne servir una altra i guardar-hi missatges “secrets”. Ho pots llegir a “The secret inside one million checkboxes”.
📦 Recursos
SocialScreenShots, una web que et permet fer més “boniques” les captures de pantalla que fas, afegint-hi marges, contorns de finestres, etc.
🌟 El concepte
Avui vull aprofundir en el concepte de "Build in public". Si recordes, en la newsletter #7 vaig parlar de "Learn in public", una filosofia que promou l'aprenentatge obert i transparent. El "Build in public" segueix una línia molt similar, però es centra en la creació de projectes i productes.
Construir en públic significa compartir el procés de creació d'un projecte, des de la idea inicial fins als obstacles que es troben pel camí, les victòries i les lliçons apreses. Aquesta pràctica fomenta la transparència i la col·laboració, permetent que altres persones aprenguin del teu procés i que tu mateix rebis feedback valuós mentre progresses.
Un dels beneficis més grans del "Build in public" és que ajuda a crear una comunitat al voltant del teu projecte. Les persones que segueixen el teu procés poden sentir-se part de la teva història i, fins i tot, contribuir activament al teu èxit. Aquesta comunitat també pot ser un suport moral i una font de motivació quan les coses es posen difícils.
Amb el "Build in public", el focus no és només en el resultat final, sinó en el camí recorregut per arribar-hi. Aquesta filosofia es complementa perfectament amb la d'aprendre en públic, ja que en ambdós casos, la transparència i la voluntat de compartir són clau.
Pots trobar un article interessant de què significa “build in public” de l’Ignacio Arriaga.
💖 Feedback
Si t’ha agradat i em vols ajudar, fes arribar aquest contingut a qui creguis que li pot interessar, i entra al canal de Telegram per comentar la publicació.